sparvresan.blogg.se

Välkommen ska du vara till en blogg om en problemhäst som gick från nästan ohanterlig till riden på bettlöst - barbacka. Inkörd och travar byn runt framför vagnen. En speciell häst med en speciell historia. Välkommen.

Deniz fölis!

För bara någon minut sedan kom Deniz fölunge till världen! Ni vet, Deniz Ever C? Connemarastoet på 10 år som anlände dräktig med en underbar skimmelhingst av samma ras? Fölningen var beräknad till 11:e juni och exakt på minuten kom det lilla livet ut.
Lite speciellt är att Deniz fölade i hagen tillsammans med halvblodsvalacken Miro som delar hage med henne. Hon är det första av våra ston som fölat utomhus, i detta nu är de fortfarande ute. Vi har skjutit lite på rutinerna och knuffat fram insläppet till dryga 20:00, bara för att det är sommar. Må tro hur förvirrad Miro såg ut när hon bara pangbom la sig ner och fölade! ;P
Minstingen mår fint och diar just nu för fullt. Ser dem utanför fönstret nämligen :D En liten mörkbrun filur är det, söt som socker! Då både mor och far är skimlar är chansen stor att även fölet blir vitt med åren. En liten tjej är det, precis som det misstänktes. 
Just nu har hon inget namn ännu men vi jobbar på det. Det lutar åt Tallfors Y Cyntaf, vilket betyder "den första" på walesiska. Dels för att namnet matchar mamma Deniz Ever C och dels för att hon är Deniz första föl! Men som sagt, det kan komma ändringar och just nu heter hon alltså bara Fölis eller Minsting. Stoor stjärn i pannan också, vem vet om det blir ett namn baserat på den? Skicka in förslag vetja! Namn som börjar på C, D alternativt G (efter fadern Galaxy Ghost) efterfrågas. Kanske Galaxy Star? :D
Bjussar på en bild på tjejen, nästan en timme gammal, som jag inte äger för fem öre. Bilden alltså. Om det är din, hojta till så byts den ut. Alltså, all credd till fotografen.
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: