sparvresan.blogg.se

Välkommen ska du vara till en blogg om en problemhäst som gick från nästan ohanterlig till riden på bettlöst - barbacka. Inkörd och travar byn runt framför vagnen. En speciell häst med en speciell historia. Välkommen.

Avelsäsongen har startat

Hej igen!
Idag var det fint väder, så vi bestämde oss för att släppa ihop hästarna som ska betäckas med sina respektive hingstar. Vi kör nästan alltid på fri betäckning här, då det är det mest naturliga, men ibland får vi tillämpa betäckning vid hand om det gäller en oerfaren eller ovanligt temperamentsfull häst. Annars släpper vi dem bara och låter naturen ha sin gång.

Först ut var Trollet, en åttaårig Welsh Mountain-ponny. Han ska strax ELIT - premieras och har flera avkommor sedan tidigare. Vi lät hans ston, Llomeroth Cryf och Llomeroth Cyflym, befinna sig i hagen först och sedan släppa in honom, för att undvika bråk. Det gick bra att släppa ihop dem, och det har gått bra hittills.

Sedan var det dags för Avaldi att träffa sina tjejer. Avaldi är en SWB-hingst på fem år, som har en avkomma sedan tidigare. Stona ifråga var Iris Escapist och Nouvelle. Båda är i tjugoårsåldern och rutinerade avelsston. Det gick smidigt att släppa in Avaldi till dem, och jag tror inte att det kommer vara några konstigheter. Eftersom Avaldi kan bli rätt hetsig är det nog bra att de är äldre och erfarna med hingstar, så de kan sätta honom på plats om det behövs.

Nu är tanken att de ska gå ihop i två veckor, och sedan ska vi göra ultraljud på stona för att se om de är dräktiga. Om allt går vägen har vi alltså fyra små föl på gården i sommar!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: