sparvresan.blogg.se

Välkommen ska du vara till en blogg om en problemhäst som gick från nästan ohanterlig till riden på bettlöst - barbacka. Inkörd och travar byn runt framför vagnen. En speciell häst med en speciell historia. Välkommen.

Nu måste jag berätta...

...om en av de roligaste lufthästrelaterade sakerna som hänt! Igår på kvällen åkte vi bort till våra kusiner (en av dem fyllde år) och jag hade med mig Blueberry. Han var en av mina första luftisar och har hängt med sedan 2011 minst, så det kändes självklart att han skulle med till sådana här speciella tillfällen! Vi hade roligt och sedan, ännu senare, gick vi ut med spark, pulkor och tefat för att åka i backarna. Jag red på Blueberry, och han tyckte det var lika kul som jag! Han fick springa i backarna när vi åkte. Det blev mycket galopp med snö yrande om benen, men det tyckte vi bara om, han och jag! Öronen fram hela tiden. Det som är så bra och som var skälet till att jag kunde ta med honom är att han är så orädd! Han litar fullt ut på mig och rör inte ens på öronen när någon viftar med en stor pulka bakom honom. Min lilla kille, han och jag har (ytterligare) en speciell relation, eftersom han har funnits så länge, och han ska finnas i många år till! Om någon undrar är han skimmelfärgad, connemara, 147 cm hög och valack! :) Sparrow och jag fortsätter träna på traven, och det går faktiskt mycket bättre nu. Hon studsar inte alls lika mycket upp och ner, som hon gjorde i början, och slänger inte upp huvudet det första hon gör. Vi ger oss emellertid inte där, utan fortsätter jobba på tills traven sitter perfekt och vi kan börja finslipa galoppen! ;) God jul och ett riktigt gott nytt år!

Kvällsritt i snön!

Hej allihopa! Hoppas att ni har haft en riktigt god jul, med fina julklappar, mumsigt julgodis och helt enkelt haft det jättehärligt tillsammans med familj/vänner. Det har i alla fall jag haft! Och vet ni vad? Julafton blev helt perfekt när det började snöa på kvällen! Årets första snö kom på julafton (i alla fall härnere). Kunde det bli mer stämningsfullt? Dagen efter (= igår) åt vi lite överbliven julmat, tog det lugnt och pysslade med våra saker, och på kvällskvisten gav sig mamma och jag ner till det riktiga stallet för att kvällsfodra. Klockan var runt 20:00, och jag hade med mig mina små älskade luftisar såklart! Medan jag väntade på att mamma skulle bli klar, tog jag ut lufthästarna och red runt en sväng på den nyfallna snön! Det var helt magiskt, jag lovar. Att galoppera runt där, på ett plant utrymme som fick tjänstgöra som provisorisk ridbana igår, sittande på en helt fantastisk dressyrhäst och med 6-7 hästar efter sig (jag red på Miro och hade alla andra med i longerlina efter för att de också skulle få komma ut), det var obeskrivligt. Vi tog det lugnt, bara lite skritt, trav och galopp (jag och Miro körde lite galoppombyten och skänkelvikningar i trav) för att det var kallt (10- grader) och jag hade ju bara med svettäcken och hade inte tid med att gnugga dem torra, så de fick inte bli svettiga, vilket de inte blev heller (så mycket...). Har förresten provat Miro på banan och ute nu, och han verkar vara en sådan härlig häst helt igenom att jag har bestämt mig för att köpa honom! Hoppas att hans ägare säger ja, är lite kär i den hästen! ;) Har haft Miro på prov i 11 dagar nu (exakt, haha). Santa däremot, tror jag att jag ska lämna tillbaka. Han verkar inte vara riktigt den perfekta hästen för mig, även om han är en riktig trevlig liten kille. Så, från oss alla, till er alla; ha en riktigt god fortsatt jul!

Nya hästar + Pytte bakslag

Har precis varit ute och tränat med Sparrow (fysiskt), något som inte var helt lätt då ridbanan frusit till rejält och det krasar under fötterna. Man oroade sig hela tiden för att halka i kurvorna! Dock så gick det bra, först körde vi "Följa John", som sparvresans läsare numera är mycket bekanta med, hehe. Den har vi nämligen lekt sedan Dag 1, om man kan säga så. Efter leken, som också fungerade som uppvärmning, sadlade jag och satt upp. Hon fnös lite och trampade runt, men gjorde inget mer och när jag skrittade henne ett varv kunde hon till och med slappna av och länga halsen. Sedan prövade vi en långsida i trav. Hon studsade upp och ner, som om hon gick på krossat glas, körde upp huvudet och blåste genom näsborrarna, så jag gjorde halt och avslutade. Hon blev stressad och då fick jag gå tillbaka till "Följa John", som är en lek som hon är väldigt bekant med och känner sig trygg i. Och därför kunde hon koppla av och sluta stressa när vi lekte, och då avslutade jag träningspasset. Det känns som om hon skulle behöva lite mer vägledning i traven, även om vi bara har tränat på den i några dagar. Eller okej, 2 dagar, igår fick alla hästarna vila, orkade inte ta mig ut... Hehe. En rolig sak; Två nya hästar har anlänt! En supersnygg dressyrvalack vid namn Miro, som just nu has på prov från Stall Songbird, och en liten korsningsponny som heter Santa Boy, som vi hyr. Santa är jag lite osäker på om jag vill köpa, vi får se och lära känna varandra lite först, men Miro är det nästan glasklart med: Honom vill jag ha, även om jag faktiskt inte har ridit honom själv på banan förrän nu (jag ska ut och göra det strax). Han verkar jättetrevlig, så jag gillar honom verkligen, men vi får se. De båda fölen som kom till oss den 10:e dec i år, ni minns dem väl (Somewhere Behind och Samir från Amazons Lufthästar)? Nu har de varit hos oss i 10 dagar och det är dags att börja träna på att bli ledd i grimskaft, kliva över bommar, lyfta på fötterna när man befaller dem och mycket, mycket mer, som man måste träna på med föl och unghästar. Båda dessa killar är 7 månader gamla, riktigt härliga och glada grabbar, så de har fått en och annan beundrare här på Ängsstallet. Och till slut vill jag bara tacka så jättemycket för alla fina kommentarer man får! Det betyder så sjukt mycket för en, allt snällt som ni skriver. Ni ska ha stort tack, och har ni lufthästar själva, lycka till med dem! Det betyder faktiskt jättemycket att någon ens orkar ta sig in på bloggen för att läsa. Så jag vill avsluta det här inlägget med att tacka er läsare och önska en riktigt god jul.