sparvresan.blogg.se

Välkommen ska du vara till en blogg om en problemhäst som gick från nästan ohanterlig till riden på bettlöst - barbacka. Inkörd och travar byn runt framför vagnen. En speciell häst med en speciell historia. Välkommen.

Köpt en ny ponny!

Hon heter Othilia och hon är en sextonårig skimmelfärgad Welsh Mountain. Egentligen hade jag inte tänkt svara när hon först kom ut på annons. Men sedan läste jag att hon skulle tas bort i veckan på grund av hälta i vänster fram som inte ville försvinna. Jag, som ju har erfarenhet av detta med kronisk hälta (remember Nattskatta? Hon mår toppen efter rådande omständigheter och jag är så glad att ha kunnat ge henne livet åter) skickade iväg ett meddelande om att jag kunde ta hand om henne.
Så idag, för bara någon timme sedan, åkte vi och hämtade henne. Det är en jättefin ponny, verkligen trevlig och glad, och hon haltade inte överdrivet mycket när jag ledde ut henne. Jag antar att hon bara haltar under ryttare, men eftersom hon är sexton år har jag inte planer att rida henne heller. Istället vill jag nöja mig med tanken på att jag kanske kan ha räddat hennes liv. ^^
Så nu går hon i hage tillsammans med Natta (the halthästar together will rule the world!) och imorgon (typ) tänkte jag titta på henne och analysera hennes gång. Ifall det är lönt att försöka, menar jag. För i så fall kommer hon att få gå omkring i en lummig hage tillsammans med underbara kompisar (vänta bara tills Alpha, Kickan och Sparven joinar till sommarbetet!) och njuta av livet.
So long, E

Utforskande och upptäcktsfärd

Igår tog jag och Sparven en liten tur ut i sommarhagen. Vid det här laget är den förstås tom och täckt av snö, men till sommaren kommer den att vara full av betessugna hästar! Vi bestämde oss för att ta en liten runda i hagen och liksom kontrollkolla den, samtidigt som Sparven fick motion och lära sig att lyfta lite på benen. Tur var väl det eftersom vi hittade en bit ståltråd på marken, som vi tog med oss tillbaka och slängde.
Vi red också bort till de stora träden längst bort i hagen, där hästarna gillar att ligga och svalka sig i skuggan. Tänk, det fanns fortfarande tagelstrån från förra året kvar på grenarna och på stammarna, som hästarna hade gnott av. De luktade till och med blöt häst. :I
Sedan hoppade vi lite över de nedfallna trädstammarna som ligger centrerade mitt i hagen, vilket Sparven klarade fint. Såå kär i min lilla pålle! <3

Ny ponny typ

Jag har nu fått ta hem ett litet femtonårigt gotlandsruss på prov till Gråsjö. Hon heter Helga och jag har varit hennes medryttare ett tag, så jag känner henne ju lite redan. Men jag är inte helt säker på om jag verkligen har tid för henne, så därför har jag inte köpt henne helt ännu. Vi får väl se hur det går helt enkelt, men det är en jäkligt trevlig ponny (även om hon är lite överpigg ibland).
Annars, inget nytt ÖVERHUVUDTAGET. Eller, jo. Att jag suger på att uppdatera. Fast det är väl knappast något nytt.