sparvresan.blogg.se

Välkommen ska du vara till en blogg om en problemhäst som gick från nästan ohanterlig till riden på bettlöst - barbacka. Inkörd och travar byn runt framför vagnen. En speciell häst med en speciell historia. Välkommen.

Ödets grymma ironi

För att fira det nya året ordnade Gråsjö en liten inofficiell hopptävling. Jag startade med Alpha i den lilla klassen, Trollet i medelklassen och Mentos i stora. Det blev oavgjort i lilla, andraplats i medel och oavgjort i stora.
Men till något lite mindre roligt. Var ute på skrittur med Sparven nyss när någon provsköt raketer precis när vi gick förbi. Sparrow blev jätterädd (jag också ska tilläggas) och skenade en bra bit på isgatan. Snubblade till och haltar nu ganska duktigt på vänster fram.
Hon ska stå i ett par veckor nu, så får vi se om det försvinner av sig självt.
En bättre avslutning på 2015 och en sämre inledning på 2016 kunde jag nog inte fått.

Gött nytt år!

Har blivit lite ofrivillig bloggtorka under julen. Men jag har jullov och lixom yolo?! Man ska väl leva oxå eller?
Igår hoppade jag iaf Sparris. Det var hyfsat halt (snöade typ hela dagen den 28?) men det gick bra. Enda felsteget var när jag råkade hålla in lite för mycket och hon rev, utan mig hade hon klarat det tror jag. Höjden? Ca 45-60 cm. 
Idag red jag bara ut lite. Det var ju så förbannat halt på banan, så jag red lite tempoväxlingar och övergångar skritt-trav.
Nu är det ju bara en dag kvar på 2015 och jag passar på att önska er alla ett gott nytt år!

Kyligt!

I förmiddags red jag Sparrow på banan, hon var toppenfin! Kändes som om hon skulle kunna trava runt för evigt (men inte jag, hosthost). Tog galoppombytena jättefint. Så stolt. Men efteråt kändes det som om jag skulle spy... Eller fått ett slag i magen. Jag måste verkligen få upp kondisen, men det lär då inte gå såhär i juletider... O.O
Nu, för någon kvart sedan, red jag Kickan till och från IRL-stallet. Någon idiot sköt bollar mot sin häck där vi passerade, och Kicks blev lite rädd.
Thank you for reading.
1:a nedan: Sparris! Egenfotad.
2:a nedan: WX Quick Solutions aka Kickan. Gal Ildiko.