sparvresan.blogg.se

Välkommen ska du vara till en blogg om en problemhäst som gick från nästan ohanterlig till riden på bettlöst - barbacka. Inkörd och travar byn runt framför vagnen. En speciell häst med en speciell historia. Välkommen.

Fölen döpta

Nu är fölungarna som föddes för en vecka sedan ungefär namngivna. Här är resultatet!

Först ut är Nouvelles föl. Det var ju den svarta skönheten med den breda bläsen och det blå ögat, om ni minns. Vi bestämde oss för att döpa henne efter den lilla egenheten, och namnet blev: Belladonna Blue GS (GS står för Gråsjö).

Sedan har vi Iris föl. Den ljust fuxiga tjejen med stjärn i pannan. Henne gav vi namnet Little Red Riding Hood GS. "Little Red Riding Hood" är det engelska namnet på Rödluvan och syftar till att anspela på hennes färg även här.
Som ni märker fick Iris fölunge i år inte heta något som påminner om mammans, men det blir nog en återkommande trend.
Så nu hälsar vi dessa veckogamla tjejer välkomna på riktigt med en namngivningsceremoni i stallet!

VÄLKOMNA, Belladonna Blue och Little Red Riding Hood!

Updates & Cuties

I söndags var vi i Katrineholm på min mormors och sambons lilla gård, jag hade med mig Trollet och syrran bidrog med Normandie och det fanns härliga ridvägar. Han var toppenfin!
Nu har Kullens Robot (supertrevlig halvblodshingst som gått 160-hoppning men nu är pensionerad, 17 bast och som för övrigt ägs av mig), Iris Escapist och Nouvelle gått tillsammans i några veckor. Det har jag förresten glömt berätta för er. Men i alla fall, förra årets föl Irina Escapist och Neccessary är avvanda och det är dags för 2016 års halvblodsföl!
Så igår fölade Nouvelle. Ut kom ett långbent litet mirakel, ett svart stoföl med bred bläs och ett blått öga! Supercool är hon.
Och i förrgår tittade Iris föl ut. Denna gång ett fuxfärgat stoföl (par i stoföl i år!), med en stjärn i pannan. Om hon blir skimmel som mamma eller brun som Irina (annars hade skimmelfärgen börjat visa sig vid det här laget för Irina), återstår att se.
Så nu har fölsäsongen börjat med två små tjejmirakel. Jag planerar att betäcka Batinka i år igen, får klura lite på hingst men lutar åt långhåriga vildingen Bergahed Kosmos som vi har hemma på gården.
Updates will come, I promise.

Första ljuvliga maj!

Idag, 1:a maj, tog jag och Sparven en ridtur i sommarhagen. Vädret var fantastiskt, soligt och säkert över tjugo grader i solen, så vi red omkring lite barbacka. Sparrow var jättefin hon också, kändes verkligen lösgjord och hon har fått upp kondisen lite nu så hon blir inte särskilt andfådd så fort. I vilket fall så red jag i alla gångarter och provade ett hopp över en stock på marken - ungefär 50 cm! Duktiga Sparv. Hon tvekade inte ens! Och barbacka! Jag är impressed. x) Sedan lät jag henne beta lite i sommarhagen medan jag satt på ryggen. Hon har ju bettlöst träns så jag behövde inte ens ta av det! *Känner sig smidig* Det var jätteskönt i solen, jag tror att Sparrow uppskattade pausen hon också. Hon ville nästan inte gå hem sedan! Men då släppte jag ut henne, Nattskatta, Alpha och Kickan på gräsbanan för att beta lite mer. Sparrow har nästan inget gräs i sin hage och eftersom de är så bra vänner fick de andra hänga med, fast de inte delar hage. Så då gick de omkring där och njöt i solskenet medan grabbarna Salut, Avaldi och Summerwind glodde på dem och var så avundsjuka att de var gröna i ansiktet! Ha det chill, mina vänner!