sparvresan.blogg.se

Välkommen ska du vara till en blogg om en problemhäst som gick från nästan ohanterlig till riden på bettlöst - barbacka. Inkörd och travar byn runt framför vagnen. En speciell häst med en speciell historia. Välkommen.

Bad med häst

Hej! Nu har ju sommaren kommit igång riktigt, så idag var jag och Sparven nere vid badstranden och plaskade. Barbacka såklart! Stranden ligger på ett väldigt bra avstånd från Gråsjö, man hinner precis skritta fram och av innan man kommer dit! Hon tyckte det var mycket roligt att stå och plaska, och körde ner hela huvudet i vattnet till och med. Det är lite speciellt, eftersom hästar oftast inte gillar att få vatten i ansiktet! Men Sparven doppade hela huvudet <3
Igår gick alla hästar ut på sommarbete. Det är ett riktigt tecken på att sommaren är här, tycker jag! Nu är tanken att de ska gå i sina resp. hagar sommaren ut, till den 20 augusti då skolan (tyvärr) börjar igen, haha. De verkar så nöjda med livet just nu! Att ha sommarbete måste ju vara det allra bästa med att vara häst.

Kram, och ha en fin midsommar!

Alla föl födda!

Nu har alla föl fötts för i år.

Nattas föl blev ett brunt stoföl med bred lykta i pannan. Hon döptes till Rockabye GS, ett lagom rockigt namn på en rockig häst! Hon föddes den första juni. Jag ändrade hingstvalet då Ymer inte behöver fler avkommor, han har redan elva stycken, och istället fick Avaldi bli far till fölet. Det blir då lite större, men det gör ingenting då förväntningarna på Rocky ligger på topp redan nu.
Batinkas föl, e. Universe Song, blev ett litet svart stoföl även här. Hennes namn blev Little Body Big Heart, efter Melanie Martinez musik. Hennes pappa har tävlat upp till MSV B dressyr, så vi har också rätt höga förväntningar på henne.

Dessutom har vi lyckats sälja Dessie King och Effekt till ett väldigt kärleksfullt hem. De hamnar hos samma ägare, så det blir nog toppen för deras del! <3