sparvresan.blogg.se

Välkommen ska du vara till en blogg om en problemhäst som gick från nästan ohanterlig till riden på bettlöst - barbacka. Inkörd och travar byn runt framför vagnen. En speciell häst med en speciell historia. Välkommen.

ACTION

För ett par dagar sedan red jag ut med Sparrow. Vi tog en ny väg men folk från kommunen har typ satt ut en stor stenbumling mitt i vägen under tunneln (så att man inte ska kunna köra där med bil eftersom det ligger ett dagis bredvid.)
Men okej. Det gick toppen tills vi kom dit. Sparven blev jättemisstänksam och ville inte gå förbi stenen, och det kändes osäkert med tanke på att vi befann oss i en tunnel och att ovanför våra huvuden körde bilarna i 130.

Till slut hoppade Sparven förbi stenen och drog iväg. Hon sprang i säkert ett par hundra meter innan jag fick stopp på henne, skrämd av både stenen och trafiken ovanför tunnelns tak.
Problemet var ju då att vi var tvungna att ta samma väg tillbaka, för att komma hem. Så när vi var på väg hem var det samma visa igen.

Men den här gången tog hon det lite lugnare då hon förstod att stenen inte skulle göra henne illa. 
Så det blev en minst sagt actionfylld ridtur, och gissa om folk glodde på mig när jag långsamt närmade mig stenen och sedan flög förbi den!

Nu måste jag sluta, för nu ska jag ut och rida igen. <3

Dag 2

Ignorera att jag sa att uppdaterandet skulle bli lidande. För här kommer ett litet inlägg eftersom jag har tråkigt.
Ca kl. 10.30 åkte vi hemifrån, till Lummelunda för att gå på guidad tur i grottan där, med Blueberry i trailern. Det var minst sagt imponerande att han klarade av att ens gå in i grottan ensam, utan stöd och trygghet i andra hästkompisar (min systers båda hästar gick hemma eftersom vi vet att de inte kan vara själva, medan Blue klarar det). Jag tror att de andra i grottan också blev ganska överraskade när Blue stod där helt lugnt! 
Sedan, efter Lummelunda, bestämde vi oss för att åka och titta på russen på Lojsta. Vi åkte lite fel först och tog en jädra omväg, och när vi väl kom fram såg vi inga hästar. Så vi körde hemåt längs hagen och DÅ såg vi dem! Vi gick in i hagen och kollade på dem lite, och fotade. Min mobil var dock hemma så dessa bilder kommer från mina föräldrars mobiler. Hata inte xD
Så det som först blev en flopp slutade i framgång till slut. Nu är vi hemma igen och Blue går i hagen tillsammans med de båda andra.
Och nu har jag ju bilder till eventuella russföl i framtiden ;)
Bilderna är egenfotade förutom den på Blue som kommer från boblangrish.com

Lojsta Hed


Och Blueberry, så ni får ett hum om hans utseende. Kan fatta att folk blev förskräckta/förvånade över hur han kunde följa med ner i grottan!

Lummelundagrottan

Gotland

Är på Gotland nu och kommer stanna här i en vecka framöver. Så det lär inte bli något bloggande att tala om. Hoppas dock ni har överseende med det.
(Asså vem pratar jag ens med? Det är ju typ fler människor på månen än läsare på bloggen!)
Iaf så har jag med mig min Blueberry, älskade sextonåriga Blue. Han är en skimmelfärgad connemara som hängt med mig sedan 2011 tror jag att det var. Så vi kommer typ utforska Gotland tillsammans med min syster och hennes häst! Så uppdaterar jag lite bättre när jag kommer hem.
Deal? ;)