sparvresan.blogg.se

Välkommen ska du vara till en blogg om en problemhäst som gick från nästan ohanterlig till riden på bettlöst - barbacka. Inkörd och travar byn runt framför vagnen. En speciell häst med en speciell historia. Välkommen.

Årsdag med Sparrow

Den tjugoandra firade jag och Sparrow ett år tillsammans, och den tjugotredje fyllde Andy ett år. Eftersom jag inte hann fira årsdagen med Sparrow på ett särskilt glammigt sätt, tog jag tillfället i akt nu när vädret blev underbart svalt och red en liten jubileumstur på banan.
Det gick super. Började med markarbete, hon gick stabilt och kändes positiv. Kunde till och med göra en skänkelvikning! På toppen av allt så hoppade vi lite över ett minihinder, ca 30-40 cm. Öronen framåt hela tiden!
Som avslutning sadlade och tränsade jag av henne och lekte lite 'Följa John' med henne. Vilket vi gjort sedan Dag 1. Det var väldigt mysigt och hon stoppade ner mulen i min famn och myste. Vilken fin tjej!
Alltså, av alla mina hästar så är Sparrow den som betyder mest för mig. Hon är speciell, en egen individ med egna tankar och åsikter som hon gärna visar. Jag är helt kär i den här hästen, tänk att det gått över ett år sedan hon blev min! 

Natta

Har varken hunnit eller haft lust att blogga på sistone, men nu ska det väl bli ändring på det hoppas jag. Dessutom fyller bloggen (och min & Sparrows relation) snart ett år. Då smäller det!
Jag har införskaffat en jättefin tolvårig korsningsvalack vid namn SPC Rabalder för några veckor sedan. Jag har även medryttare till honom så det är ingen större belastning. Dock så funderar jag på att rensa ut bland hästarna och bara behålla dem som jag verkligen trivs med. Kanske!
Natta har blivit opererad och går nu med stödskenor i hagen. Jag åker in med henne idag/imorgon för återbesök. Hon verkar klara sig ganska bra, jag är så stolt över min lilla tjej! Eftersom hon inte kommer att hålla för normal ridning mer (om allt går som det ska) så kommer hon endast att vara sällskap och kanske avelssto. Undrar om det blir för mycket belastning på benen om man betäcker henne bara.
Dessutom så har Tynnesrosa, som betäcktes av Trollet i juli, fölat ett underbart hingstföl vid namn Cocos Trolltyg. Född 13 augusti men redan hagens kung!
Nåja, statusrapport inlämnad. Ses snart igen. Om jag bättrat mig på att blogga vill säga! 

Sorry

Anledningen till varför jag inte bloggat på ett tag är att vi har varit iväg och dessutom skaffat kattunge. Underverket ifråga heter Sture, tolv veckor och har i skrivande stund varit vår i 2/0,5 dagar. Supergo och jättekelig, men gillar att rejsa runt i huset och klättra på väggen... Dessa kattungar!
Bjussar på en bild av underverket.