sparvresan.blogg.se

Välkommen ska du vara till en blogg om en problemhäst som gick från nästan ohanterlig till riden på bettlöst - barbacka. Inkörd och travar byn runt framför vagnen. En speciell häst med en speciell historia. Välkommen.

Nästa sommarföl!

2016 verkar bli ett intensivt år på avelsfronten. Hittills har fyra föl fötts (inräknat dagens föl), och jag planerar ytterligare ett eller två. Får se hur det blir. Annars nöjer jag mig med fyra stycken, jag ska ju hinna utbilda dem när de växt på sig lite också! :D

Så idag, eller rättare sagt 06.30 imorse, fölade Liljekonvalj. Hon är ett skimmelsto på 16 år, väldigt kraftig på 148 cm och alltså precis på gränsen till storhäst, men en fin dressyrponny som i sin glanstids dagar gått MsvA. Nu är hon dock pensionerad och fungerar endast som avelssto.
Jag lånade en borkfärgad svensk ridponny-hingst under 2015, GARM. På hösten 2015 köpte jag honom. Han är jättefin, sjutton år, har fjorton betäckningar i bagaget som alla lyckats och nu har han femton!

Dessa två ridponnyer fattade tycke för varandra och det resulterade i en liten prickig hingst imorse.
Det är lite kul att han är prickig, har en tigrerad häst IRL ;)
Namnet var självklart så fort han föddes. Han ser helt enkelt ut som en Cocktail Party GS, tycker ni inte?

Bilderna föreställer Cocktail Party "Calle" som vuxen. Är tagna av ransu.kuvat.fi

Midsommarföl!

Idag föddes ett litet hingstföl på gården. För 11 månader sedan fick vi en semindos av en frieserhingst till hans mamma Zz Acapella och nu har han alltså tittat ut.
Det är ett brunt litet mirakel, kommer att bli mörkare som vuxen (se bilder). Han blir 50% morgan och 50% frieser. Namnet har vi faktiskt redan kommit på. 
Det valdes med tanke på grundaren och stamfadern av morganhästen, hingsten Filur (som senare döptes om till Morgan efter uppfödaren Justin Morgan). Fölet ska heta FILUR GS.
e Hermes u Zz Acapella
Alla bilder är fotade och ägda av Bob Langrish, boblangrish.com

Filur och Acapella idag Filur som vuxen

Två nya herrar på gården

Idag anlände thästar till Gråsjö. Den ena heter Pablo och är en sexårig SWB-valack. Den andra heter Ymer och är en artonårig, fuxfärgad ridponnyhingst.
Ymer har jag älskat sedan jag såg honom första gången (för länge sedan) och Pablo upptäckte jag alldeles nyligen, men de kommer från samma stall och de är fina pojkar båda två.
Gällande Ymer har jag tänkt mig att han ska bli ny avelshingst här på Gråsjö. Han är riktigt snygg och har dessutom många avkommor sedan tidigare.
Dessutom har jag bestämt mig för att betäcka Batinka i år igen. Hingstvalet blir Kosmos. Jag tror att jag kör på fribetäckning.

Hata inte på mina updates <3 Jag är sjuk idag och orkar egentligen inte blogga, men gör det ändå bara för att ...